2015. február 16., hétfő

Ismerjük meg MANI hagyatékát!!!

Dr Papp Gábor: MANI Püspök hagyatéka, a FÉNY VALLÁSA 1. rész.





Szántai Lajos: Mani, Manikeizmus





Részlet Lona Trudingnak az Anthroposophical Quarterly 1977 tavaszi számában megjelent "Manicheizmus ma" című írásából, melyben így összegezi Máni törekvéseit: 

"Misztériumiskolázása révén Máni megértette a földfejlődés különböző állapotait. 
Miért ragadta meg a földet a sötétség? 
Hogyan jött létre ez a sötét korszak? 
Belépett az éjszaka, és a föld szilárd és áthatolhatatlan testté vált. A föld nem engedi át a fényt, a föld maga sötét. 
A sötétséget úgy lehet tekinteni, mint a fény különböző mértékű hiányát. 
De a sötétség különböző erői többek, mint pusztán a fény hiánya. 
A sötétség egy lény, egy helytartó, egy ellenfél, egy 'ellen-föld' teremtője. 
Más elemek is nehezebbé, sűrűbbé válnak az anyag feltételei között. A víz és a levegő nehezebbek és a fény szétszóródik és elektromossággá válik. Az 'ellen-föld' így az elemek fokozatos összesűrűsödésének eredménye. ... 
Máni felismerte a feltámadott Krisztust, aki a Terra Pestiferát (a romlás földjét) Fényfölddé alakította át. Feltámadása előtt Jézus belépett ebbe a Terra Pestiferába vagy pokolba és végtelen együttérzésével segített, hogy ez a sötétség átvilágítódjék. 
(Ebben rejlik Jézus a Krisztus megváltói szerepe!!! Éva)

Ezt a feltámadott Fényföldet nevezte Máni Terra Lucidának. 
Máni arra törekedett, hogy ezt a terra Lucidát az emberiség jövendő lakhelyévé tegye. Ez a végső célja a fénnyé való átalakulásnak a szabadság és a szeretet által. 

Nem elfordulni kell a gonosztól, nem kitaszítani, hanem 'a gonoszt jóvá szeretni'. Ez a manicheizmus végső üzenete. Az, amire a manicheizmus utalt, az emberiség jövendő állapota, a Szent Szellem kora."

Emlékezzetek, mit mondott Égi Édesanyánk, még 2013-ban...

"A megtévedt embertársaitokra kérjétek Isten áldását, kérve - vezesse haza szeretetetek az Atyához, vezesse vissza Önmaga Isteni Fényéhez. Szeressétek jóvá eltévedt Testvéreiteket, Gyermekek! Így vethettek véget ennek az elgyötrő, szánalmasan hitvánnyá embertelenedett világnak!"



1 megjegyzés:

  1. Szívemből köszönöm ezt a csodálatos tanítást. Megerősített földi küldetésemben. ÁRADJON AZ ÖRÖK SZERETET KEGYELME MINDEN FÉNYMAG LÉLEKRE ÉS KÖSSÖN ÖSSZE BENNÜNKET. FÉNYÜNKBŐL ÁRADÓ KÖNYÖRÜLET ÉS EGYÜTTÉRZÉS HATOLJON BE MINDEN SÖTÉTSÉG ÁLTAL URALT HELYRE ÉS RAGYOGTASSA ÁT A KRISZTUSI SZERETET FÉNYÉVEL ! ÍGY LEGYEN!

    VálaszTörlés